LASERGAS – KUSTANNUSTEHOKAS JA TURVALLINEN RATKAISU

Laser Gas -Kaasuanalysaattori

Laser Gas kaasuanalysaattorin toiminta perustuu Joule-Thompson ilmiöön. Analysoitavaa jäähdytyskaasua virtautetaan korkeassa paineessa kryostaattiin, jossa se kulkee pienen, lasidewarin sisällä olevan spiraaliputken läpi. Kaasun vapautuessa spiraaliputkesta nollapaineeseen se laajentuu voimakkaasti ja samalla jäähtyy. Tämän seurauksena kryostaatin kärki jäähtyy käytetyn kaasun nesteytymislämpötilaan. Typellä lämpötila on -196, hapella -183, argonilla -186 ja ilmalla -195 ̊ C.

Mikäli kaasussa on nesteytyviä epäpuhtauksia, kuten hiilidioksidia, vettä tai hiilivetyjä, puhtaan kaasun nesteytymislämpötilaa ei saavuteta. Epäpuhtaalla kaasulla kryostaatin kärjen lämpötila laskee korkeintaan -100 ̊ C:een. Käyttäjä voi seurata kryostaatin kärjen lämpötilaa digitaalinäytön avulla. Lisäksi kaasun epäpuhtaudet voidaan todeta lasidewarin läpi silmämääräisesti, sillä ne aiheuttavat kryostaatin huurtumista.

Analysaattorista on saatavana kannettava salkkumalli. Lisäksi se voidaan integroida kaasugeneraattorin kaasupaneeliin. Analysaattorillemme on myönnetty Innosuomi-palkinto.

Patentti vireillä.

web-desing: TMP Advertising Oy